CONTESTAȚII BACALAUREAT 2012. Ce șanse ai să-ți fie mărită nota după recorectarea lucrării

CONTESTAȚII BACALAUREAT 2012. Ce șanse ai să-ți fie mărită nota după recorectarea lucrării
Publicat: 09/07/2012, 14:43
Actualizat: 22/08/2013, 13:00

După afișarea REZULTATELOR la BACALAUREAT 2012, absolvenții au avut, luni dimineață, posibilitatea de a depune contestații.

În 2011, profesorii au avut de reevaluat 80.160 de lucrări, la nivel național, în urma contestațiilor înaintate de elevi. Numai în Capitală s-au depus 9.000 de solicitări.

Pentru mulți, șansa unei a doua corectări a lucrării a fost salvatoare. Peste 2.000 de candidați au trecut examenul, după ce îl picaseră în primă fază. Totodată, s-au înregistrat și situații mai nefericite, în care elevii nu au promovat, după recorectarea lucrărilor. Astfel, în județul Arad, anul trecut, 54 de candidați au obținut sub nota 5 după soluționarea contestațiilor, în Argeș 25, în Buzău 14, în Harghita 6, în Brașov 5, în Hunedoara 2, în Cluj 1 iar în Gorj tot un singur elev s-a aflat în această situație.

Astăzi, elevii nemulțumiți de nota la bacalaureatul din acest an au putut depune contestații între orele 08.00 și 12.00. Între 10 și 12 iulie cererile se vor rezolva, urmând ca pe 13 iulie să fie afișate REZULTATELE FINALE, potrivit Ministerului Educației.

Procedura depunerii contestațiilor:

Potrivit metologiei examenului de Bacalaureat, publicate de edu.ro, pașii pentru reevaluarea lucrării candidatului, la cererea acestuia, sunt următorii:

(13) Rezultatele obținute la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale nu se contestă.
(3) Cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, însoțite de un borderou în care se precizează numele candidaților și probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestația se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din județ, cu același tip de hârtie pusă la dispoziție de comisia de bacalaureat județeană/a municipiului București . După aceasta, se aplică ștampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.
(6) Comisia Națională de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestații la nivel regional. Componența comisiei de contestații din centrele regionale este stabilită de comisia de bacalaureat județeană din județul unde a fost stabilit sediul centrului de contestații, cu acordul Comisiei Naționale de Bacalaureat.
Art.72 (1) Comisiile județene/ a municipiul București/ regionale de contestații reevaluează lucrările primite și acordă note lucrărilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.
(3) După terminarea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alți profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestații.
Art. 73 (1) Pentru lucrările care au primit inițialțnotețcuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 și 4,99, sau o notă cel puțin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestații.
(2) Pentru lucrările care au primit inițial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menționate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia județeană de contestații/a municipiului București, dacă între nota inițială și nota acordată la contestații se constată o diferență de cel puțin 0,50 puncte. Dacă diferența dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota inițială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.
(3) Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menționată la alin. (1) și (2), nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Elenei Lasconi după ce CCR a decis renumărarea voturilor de la alegerile...
Elena Lasconi, prima reacție după ce CCR a cerut renumărarea voturilor: 'Este absolut îngrozitor!'
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Orașul tot mai la modă din România unde se găsesc apartamente sub 10.000 de euro....
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Augustin Zegrean explică ce se întâmplă după renumărarea voturilor. Turul doi ar putea fi organizat...
Prietenii lui Călin Georgescu. Cu cine se întâlnește candidatul care a câștigat primul tur al...
BREAKING NEWS | CCR vrea renumărarea voturilor din turul 1! De ce s-a luat această...
Condimentul banal care poate provoca halucinații severe. Majoritatea românilor îl au în bucătărie
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea...
VIDEO ”Scoateți capacul! Dați-mi fata înapoi!” Imagini zdrobitoare de la mormântul Andreei Cuciuc! Mama sa...
Cât costă un kilogram de carne de porc înainte de Crăciun. Cum explică producătorii prețul...
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică
Poți să depășești prin dreapta un vehicul care circulă pe banda 2? Care sunt regulile...
CSAT a constatat că TikTok a influenţat alegerile prezidenţiale din România: Un candidat a beneficiat...
ADEVĂRUL despre UNIREA Bucovinei cu România! „Eram în contact cu...
Se schimbă banii. Anunț oficial BNR în România. Unde merg românii cu bancnotele
Au apărut secretele unui mare actor român. Nu multă lume îi știa trecutul
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Elena Viscu, fosta soție a lui CRBL, a vorbit despre perioada grea în care se...
Mihai Bendeac, în stare de șoc: "Eu nu auzisem nimic"
BANCUL ZILEI. Profesoara către Bulă: -Măi puturosule, cum poţi să dormi la mine la oră?
Cum a reușit o femeie să se îmbarce fără bilet într-un avion de la New...